Skada

Förare/Passagerare/Minder/Vårdnadshavare

• Du som skadad eller du som är vårdnadshavare ska omedelbart efter olycksfallet anmäla händelsen till tävlingsledare/supervisor/domare (vid tävling) eller träningsledare/klubbledare (vid träning).
  • Få bekräftad av klubben/ ansvarig ledare när din skada är rapporterad till Svemo i tävlingsrapporten (vid tävling) eller som träningsskada (vid träning). Annars kan försäkringsbolaget If inte ta emot din skadeanmälan.
  • Därefter ska du som skadad eller vårdnadshavare anmäla olyckan till försäkringsbolaget If skadeservice via telefon på 08-527 53 030 eller via mejl This is a mailto link. (Uppge namn, personnummer, telefonnummer, e-post samt datum, plats och händelseförloppet).

Klubbledare/Tävlingsledare/Supervisor/Domare

Klubben ska rapportera in olyckan via formuläret Skaderapport träning. Skadan ska sedan noteras på banritningen i klubbstugan:

• Storlek på motorcykel
  • Licenstyp på föraren
  • Typ av skada, fördelat i fem olika områden: Huvud/Nacke, Rygg, Mage/Bröst, Arm, Ben/Fot

Svemos Krisplan

Var beredd om det händer! Läs Svemos nya krisplan som ska förbereda dig på hur du ska agera om en olycka inträffar i samband med en tävling eller träning.

Länk till Krisplan (pdf)

Uppdaterad: 10 JAN 2021 22:37 Skribent: Henrik Kristensson