Miljöarbete

2019 utsågs Landskrona motorklubb till vinnare av Svemos Miljöpris, vilket vi är oerhört stolta över. Här kan du läsa juryns motivering.

LMKs miljöarbete pågår ständigt med att förbättra anläggningens yttre miljöpåverkan och värna om biologisk mångfald genom fortsatt användning av marken för körning av motocross och enduro, samt genom olika externa samarbeten.

LMK är miljöcertifierade av Svemo sedan 2005 och arbetar aktivt med att minska negativ yttre miljöpåverkan genom att:

• minska buller genom att göra stickprovsmätningar vid träning/ tävling för att säkerställa att gällande gränsvärden inte överskrids, under industrisemestern är banan stängd för att ge närboende lugn och ro. Öppettider finns alltid uppdaterade i kalendern på hemsidan.
  • minska damm från banan vid körning genom bevattning
  • förhindra utsläpp till mark och vatten genom en ansvarsfull hantering av kemiska produkter vid drift av anläggningen och kontroll av att miljömattor används i depån
  • minska nedskräpning genom förbud mot användning av tear-off
  • farligt avfall lämnas i miljöstationen för vidare omhändertagande av godkänd aktör